Annons

Tjäna pengar på din blogg

Som du säkert redan vet så går det att tjäna pengar på din blogg.
Idag finns det tusentals människor som tjänar pengar via sin blogg, dock handlar det om enstaka hundra lappar ibland mindre per månad. Men för dig som vill börja blogga eller som redan har en blogg ska vi nu hjälpa för att du ska kunna tjäna pengar på din blogg.
I denna artikel så kommer du få lära dig om hur du kan tjäna pengar på din blogg via snabba, enkla och effektiva metoder som dessutom är kostnadsfritt.


Din målgrupp

För dig som redan har en blogg men som vill tjäna pengar på din blogg måste nu fundera väldigt skarpt.
Vad är det du skriver om idag, allmänna bloggar finns redan en uppsjö av och en till på nätet kommer inte göra det särskilt intressant. Du måste välja en målgrupp som du vill nå ut till. När vi pratar "målgrupp att nå ut till" så menar vi att du måste skriva om ett specifikt tema dvsa hitta en nisch. När du har hittat din nisch är det dags att göra en marknadsanalys och se efter hur många som skriver om eventuellt samma sak. En enkel metod för detta är att använda sig av sökmotorn Google.


Din design

Bara för att du har en fin design så betyder det inte att människor kommer att följa din blogg, det handlar om det du skriver och hur bra du skriver det. Allt du tidigare har hört att "man måste ha en fin design" är bara att ignorera. Den dagen du har tusentals besökare varje dag kanske det är dags att uppgradera designen.
Man behöver alltså inte besitta tekniska kunskaper om grafik och webbdesign, men vill man ha en design utöver det vanliga så kan det vara bra att anlita en webbdesigner.


Hur får man in besökare till bloggen

För att kunna tjäna pengar på din blogg så måste du självfallet ha besökare som läser din blogg, gärna regelbundet. Det finns hundratals olika metoder för att få in besökare till bloggen om inte tusentals.
Vi tar upp de enklaste metoderna som också genererar resultat.


Facebook är idag världens största sociala media.
Idag marknadsför sig tusentals företag runt om i hela världen på Facebook av en ända anledning - För att det ger resultat. Du som läser detta och som säkerligen har en blogg har med största sannolikhet ett Facebook konto idag som ligger aktivt eller inaktivt. Du kan nu börja utnyttja Facebook för att dra besökare till din blogg. Att tjäna pengar på din blogg via Facebook är enkelt.


Skapa Gemenskapssida

En gemenskapssida är en grupp sida som medlemmar på facebook kan Gilla.
Ett bra exempel på hur en gemenskapssida kan se ut är blondinbellas gemenskapssida.

Flertalet företag, privatpersoner, organisationer och kändisar använder sig av gemenskapssidor för att marknadsföra sin tjänst, produkt, intresse eller budskap kostnadsfritt.

Det är helt kostnadsfritt att skapa en gemenskapssida eller så kallad "gilla sida" på facebook.
Om du idag har en blogg som du vill få in fler besökare till, utnyttja då facebook.
Om du anser att det du skriver kommer att locka fler intressenter och läsare så ska du definitivt skapa gemenskapssida på facebook för det kommer resultera till att du kommer tjäna pengar på din blogg.
Skapa en gemenskapssida på facebook


Bjud in dina vänner och bekanta 

Nästa steg blir att bjuda in dina vänner till gemenskapssidan, vänner som du har på facebook. Ett gott råd är att endast bjuda in relevanta vänner till gemenskapssidan. Att ha exempelvis 500 medlemmar men bara 15 personer läser din blogg aktivt är inte särskilt bra. Relevans betyder mycket därför anser vi att man hellre har 200 medlemmar varav 150 personer följer din blogg aktivt.

När du bjuder in dina vänner så skriv ett meddelande i inbjudan om vad gemenskapssidan handlar om och lägg gärna till att de ska bjuda in sina relevanta vänner. Exempel: du har en blogg inom mode - bjud in dina vänner som är intresserade av mode och be dom bjuda in sina vänner som är intresserade av mode - Detta skapar relevans.


Underhåll gemenskapssidan

Det är viktigt att underhålla gemenskapssidan genom att ofta i intervaller posta olika former av inlägg på sidan. Exempelvis om du har skrivit ett inlägg på din blogg som sticker ut i mängden jämfört med tidigare inlägg så kan du pusha den som senaste nytt på din gemenskapssida.
Något som också är viktigt är att skapa diskussioner kring din blogg på gemenskapssidan för att inte gemenskapssidan ska rinna ut i sanden av tristess. Om det inte finns något att läsa eller underhålla sig via på gemenskapssidan så kommer man inte vilja gå in på den mer eller vara medlem. Våga få kritik, det är framför allt väldigt viktigt om du vill utvecklas som bloggare och verkligen tjäna pengar på din blogg.


Nu är det dags att publicera GILLA knappen

För att externa läsare ska kunna hitta till din gemenskapssida på facebook så måste du på något sätt förmedla om att din gemenskapssida nu finns på facebook. Två enkla alternativ kommer göra att andra människor än dina vänner kommer att hitta till gemenskapssidan.

- Under inställningar i din gemenskapsida finner du en "kod" för att publicera på din blogg. Det är en "gilla knapp" som läsare kan klicka på för att hitta och gilla din gemenskapssida. Denna kod som du får av facebook klistrar du in i kodmallen på din blogg.

Om du behöver hjälp med detta kan du kontakta oss via kommentarfältet, för det varierar nämligen beroende på vilken blogg klient du använder. Alternativet är att söka på google eller kontakta din blogg leverantör för att publicera gilla knappen.
- En annan självklarhet för att externa läsare än dina vänner ska hitta gemenskapssida är att skriva ett inlägg om detta i din egen blogg och direktlänka till bloggen.


Att driva trafik till sin blogg

Innan man kan börja tjäna pengar på sin blogg så måste man driva trafik till bloggen.
Med trafik så menar vi besökare. Om du inte har några besökare som läser din blogg så har du heller inte några chanser att kunna tjäna pengar, eftersom att det är besökarna som genererar pengar till dig via reklamen du har publicerat i bloggen.

Man kan driva trafik på flera olika sätt, vissa metoder kostar väldigt mycket pengar, andra inte.
Vi kommer att presentera ett par olika sätt om hur du driver trafik till din blogg, resten är upp till dig att avgöra av vilka metoder du föredrar.


Sökmotoroptimering (SEO)

 
Sökordsoptimering, sökmotoroptimering eller sökmotormarknadsföring som det också heter är ett utmärkt val om man vill driva trafik från sökmotorn google och andra sökmotorer.
Sökmotoroptimering kräver att du har grundläggande kunskaper i HTML. Om du inte har kunskaper inom HTML kan du lära dig det enkelt genom att läsa på Webdesignskolan.se  som är en bra grundkälla.
Det finns ett viktigt steg som man måste utföra och det är den så kallade On Page optimeringen.Titeltaggar och texterna

När man sökordsoptimerar On Page så gäller det att välja ut unika titlar (rubriker) för dina blogginlägg, startsida på bloggen samt kategorier. Om du exempelvis skriver ett blogginlägg om Information om bilar så kan eller ska titeln se ut som följande: "Information om bilar" - "Information bil" - "Bil information & Bilinformation". Notera att bilar är bara ett exempel.När du har bestämt dig för vilket sökord eller fras du vill synas på så börjar du att skriva ditt blogginlägg. I blogginlägget så gäller det även att få med sökorden eller fraserna ett antal gånger, exempel följer nedan på text som handlar om bilar med titeln "Information om bilar".

"Igår så köpte jag en ny bil hos vår lokala bilhandlare. När jag kom till bilsalongen så hade jag ännu inte bestämt mig i förväg vilken bil jag skulle köpa. Jag kan så lite om bilar, men jag vet vad jag ska använda bilen till och vilka mindre krav jag har, dels att den ska vara bensinsnål och inte kosta mycket i övriga driftkostnader. Så jag pratade med bilhandlaren och frågade honom om han kunde berätta mer om deras bilar och bilar överhuvudtaget, Så han började prata och ge mig bra information om bilar. Bilhandlaren kunde förklara på ett sätt i min takt och jag förstod mycket väl. Det slutade med att jag köpte en Volvo V70 som hade gått ungefär 8000 mil och den fungerade väldigt bra och billig var den också att köpa, men kanse inte lika billig att driva i längden. Hur som helst fick jag mig väldigt bra information om bilar idag."

Som ni märker här så har vi markerat de två sökorden som man i exemplet skall synas på.
Vi har rubriken och vi har rubriktexten i blogginlägget två gånger. Det räcker oftast inte med att välja ut en bra titel, utan man måste även ha med sökorden och fraserna i texten. Likaså gäller det att ha en fras eller sökord i titel på startsidan på bloggen.

Mer kommer vi tyvärr inte att berätta mer eller detaljerat om On Page optimering eller övrig delar som spelar roll, vi ville bara beskriva kort om en av de viktigaste sakerna i On Page optimeringen. men vi rekomenderar er att gå in på SEO-FORUM och bli medlemmar. Där kan du få väldigt mycket tips om sökoptimering från proffs.
http://www.seo-forum.se/index.php?referrerid=781 likaså rekomenderar vi bloggarna som finns listade här nedtill.
Det finns även ett flertal bloggar som handlar om SEO som vi rekomenderar att besökare

Marcus Westberg
Bernt Johansson
Bard

Nikke Lindqvist


Länkkataloger och Länkarkiv
Vi rekomenderar dig att lägga till din blogg i diverse länkkataloger.
Länkkataloger är vad det heter. En webbplats med ett katalogssystem som listar länkar på olika webbplatser.
Via länkkataloger så kommer du garanterat att få trafik, men trafiken varierar beroende på vad din blogg handlar om och vilka kataloger det är, Klicka här för att se en lista på Sveriges bästa och sökmotorvänliga kataloger - http://www.seo-forum.se/olika-kataloger/7-lista-pa-svenska-soekmotorvaenliga-kataloger.html


Uppdatera dina läsare ofta med bra innehåll
 
Om du vill att din blogg ska få fler besökare så gäller det att uppdatera din blogg ofta och att den självklart ska innehålla relevant information till ditt bloggtema (om sådant finns). Man ser ett väldigt stort antal bloggar (främst hos blogg.se) som skriver blogginlägg var tjugonde minut och dessa blogginlägg består av två till fem rader. Detta klassar vi som en slags intern spam hos blogg.se
Genom att uppdatera bloggen exempelvis var tionde minut så hinner man skapa sex blogginlägg på en timme och 36 blogginlägg på sex timmar, det räcker oftast för att synas på blogg.se första sida under "mest aktiva listan".
Detta är kanske en smart metod för att få besökare till sin blogg under en kort tid, men den stora frågan är, dessa tusentals besökare som har hittat till din blogg via blogg.se startsida, stannar de verkligen och läser ett blogginlägg på två rader? Är det återkommande besökare? Nej, majoriteten kommer inte tillbaka till bloggen med sådant innehåll.

Det gäller för dig att skriva bra innehåll som lockar besökare och som verkligen får de att stanna på din blogg och bli återkommande besökare. Försök att skriva om det folk vill läsa om och som rör människor.
Mode, sport, kändisar, skvaller eller politik som är de hetaste ämnerna just nu i bloggvärlden!
Om du är väldigt intresserad av politik, skriv om politik i stora utsträckningar. Försök hela tiden att skapa debatt i din blogg på så vis kommer du garanterat att få in besökare.
Att ha med bilder i sina blogginlägg gör att bloggen blir lättare och roligare att läsa. Gratis bilder kan du hitta här - http://www.sxc.hu/


Driv in trafik via media

Din blogg kan nu synas på de flesta webbtidningar.
Det hela går ut på att du skriver ett blogginlägg om just en artikel hos exempelvis aftonbladet.
Du skriver egna tankar och funderingar kring artikeln och sedan länkar du till artikeln.
När du har länkat till artikeln så syns din blogg i respektive artikel, det kan vara små boxar i sidan av artikeln eller längst ned i artikeln. På så vis kan du dra in hundratals besökare varje dag.

Du kan driva trafik till din blogg via artiklar hos exempelvis Aftonbladet, SvD, Expressen, IDG, Dagens Media mfl.

För att kunna synas på tidningarnas webbplatser så måste man presentera sina bloggar på de olika bloggsökmotorerna och portaler. Börja med att registrera dig på bloggportalen, följ anvisningar, bli medlem och få din personliga ping kod (en adress) Denna adress ska du lägga till i dina inställningar på din blogg.

Att pinga bloggen är väldigt bra, respektive sajters robotar genomsöker din blogg och indexerar nya inlägg.
När ett blogginlägg har indexerats så visas de oftast på portalernas förstasida under några minuter men försvinner därefter från förstasidan, men kommer alltid finnas med i registret. På så vis kommer du att få fler besökare. På exempelvis bloggportalens startsida kan man se vilka bloggar som bloggar om vad och vilka bloggar som andra bloggar skriver flest om (länkar till).
Allstå gäller det återigen att ha bra information på sin blogg och hela tiden skapa debatt för att få besökarna att stanna och till slut även kanske rekomendera din blogg till andra? Glöm inte heller att pinga din blogg mot twingly, nyligen och frisim.

Marcus Westberg som förutom är en duktig bloggare som ger ut bra information, är även SEO expert och har en bra ping lista publicerad på sin blogg.
 

Driv in trafik via tävlingar
Allt fler bloggare anordnar tävlingar på sina bloggar, vilket är en mycket smart variantt att driva in trafik på till sin blogg. Tävlingspriset behöver inte vara något dyrt, det räcker helt enkelt med ett presentkort på någon klädesbutik eller cafe. Självklart så ökar tävlingsdeltagarna desto bättre priser det är, försök att att skriva ett välformulerat brev (ej e-post) till olika företag och be dem bli sponsorer. Va inte rädd för att  skicka ut brevet, du kan inte få mer än ett nej.
Ett flertal företag har bloggmarknadsföring idag som en marknadsföringsalternativ.

För att kunna få sponsrorer så lär du antingen ha ett nischat innehåll med minst hundra unika besökare per dag.
Om du inte har ett nischat innehåll så krävs det mer än så, då gäller det att ha en bra blogg inom flera områden och som verkligen har minst femhundra unika besökare per dag. Om du inte upplever exempel kriterierna, låt det inte hindra dig.
Om du skriver brevet själv så försök att formulera det väl och erbjud dem annonsplats i form av banners och exempelvis ett blogginlägg om företaget. Kom ihåg att det måste framgå att det är en annons i blogginläggen eller att det är sponsrat.

Pröva ändå att skicka ut brev via posten till företagen och kom ihåg att inte kräva vilka priser de skall sponsra dig med utan låt dem själva välja ut ett pris som de tycker är rimligt att sponsra din blogg med.
Om du känner dig osäker på hur du skall formulera ett brev till företag om sponsring så kan du kontakta oss dom driver den här webbplatsen så hjälper vi dig med det.

Kom ihåg att om tävlingarna ska bestå av lotteri så måste man ansöka om tillstånd för det hos lotteriinspektionen samt betala en avgift. Detta kan man undkomma om man utformar tävlingen så att den går ut på den som presterar bäst.
Exempel: Bästa slogan till din blogg, Bästa tips om något (vad som helst).

Kom även ihåg att de som ska medverka i tävlingen på din blogg måste länka tillbaka till din blogg, på så vis kommer du hamna högt på diverse bloggportaler som ger bra med besökstrafik men även också aty du kommer få trafik från andra bloggar.


Hur du lägger ut reklam på din webbplats
 
För att kunna lägga ut reklam på din webbplats krävs att du registrerar dig på affiliateprogram.
Företagen som marknadsför sina tjänster eller produkter ansluter sig som Merchant/Annonsörer och laddar upp sina grafiska medel och bestämmer provsionerna för publisher. Publishern är allstå du som skall marknadsföra företagen på din blogg. Hur du lägger upp reklamkoderna och mer information finner du hos ditt affiliatenätverk.
Ett affiliatenätverk som vi rekommenderar och som kostar 0 kr utan förpliktelser och som har ett stort utbud är Tradedoubler, registrera dig där redan idag (registrera din blogg) och börja tjäna pengar redan idag.


Om du finner denna guiden så är vi väldigt tacksamma om du vill dela med dig av den via Facebook, Twitter, mail eller tänkbar kanal!


Om det är något du undrar över så tveka inte på att kommentera inlägget så hör vi av oss så snart vi bara kan.


Lycka till!

Räkna ut lön efter skatt

Nu kan du räkna ut lön efter skatt med ett mycket effektivt verktyg. Idag så kalkylerar flertalet hushåll sin ekonomi varje månad eftersom att vi befinner oss i en tid där pengar spelar en väldigt stor roll i vårt liv. Genom att räkna ut lön efter skatt så kan du planera månaden bättre och göra budgetar i förhand.Verktyget visar korrekta siffror överlag, dock kan den vara missvisande om du exempelvis bedriver näringsverksamhet som exempelvis enskild firma eller dylikt.
Förutom att räkna ut lön efter skatt så kan du även se vad det kostar för arbetsgivaren att ha dig som anställd och hur mycket de betalar i arbetsgivaravgifter när de betalar ut aktuell lön till dig. Det finns flera olika metoder för att beräkna ut en lön efter skatt eller före skatt, vi rekommenderar då Björn Lundén information som ger dig en helkoll på din privata ekonomi men också företagets ekonomi.

Räkna ut lön efter skatt nedanPriset på Guld

Priset på guld är idag 2011 väldigt bra. Vi ser en allt större marknad i guldbranschen och allt fler väljer att sälja sitt guld eftersom att priset på guld är väldigt bra.
Dock spelar det stor roll till vem du säljer ditt guld och vilken guldtyp det är. Guld brukar man enkelt dela in i karat. Du har säkert hört att 24 karat guld är värt mer än exempelvis 18 karat guld. Mer karat ger högre pris på guld.


För dig som inte har någon användning av guldet
Guld används mestadels som smycken idag. För dig som har mycket guld och vill bli av med några delar av det, exempelvis ett smycke som du inte använder längre eller har blivit ersatt av ett annat smycke så finns det goda möjligheter att hämta mycket pengar. Du kanske också har ärvt ditt guld och inte har någon användning av det, väldigt bra tillfälle att sälja guldet.


Vart säljer man guldet?
Guldet kan du sälja hos din lokala guldsmedsbutik, dock rekommenderar vi dig att sälja ditt guld på nätet. Där det oftast betalar mycket mer oavsett guldtyp än hos din guldsmedsbutik.
Att sälja guld på nätet är tryggt, enkelt och priset på guld är väldigt bra gentemot hos guldsmederna.

Hur mycket kan jag sälja mitt guld för?
När man säljer guld så ska man alltid gå efter den som betalar högsta priset på guld.
Om man går efter priset på guld på den vanligaste guldsorten i Sverige så är detta 18 karat.
Priset för 18 karat guld per gram är i snitt 160 kr på nätet och i butikerna (cirka pris).
Dock finns det några guldhandlare som betalar mer för priset på guld.Hur funkar det?
Om du väljer att sälja på nätet för att få bra pris på guld så beställer du hem ett så kallat guld brev. Du postar ditt guld till handlaren tillsammans med ett avtal. Efter det postas ditt guld REK via posten och ditt guld kontrolleras när det anländer till handlaren. Samma dag handlaren får guldet, värderas det omgående och du blir kontaktad för ett pris, godtar du priset på guld så betalas pengarna omgående ut till ditt konto. Enkelt!


Guldbrev.se är en etablerad aktör på nätet som idag är godkänd
Hela försäljningsprocessen av ditt guld sker enligt paragraf 9 i förordningen om handel med begagnade varor (SFS 1999:272) som kräver Polistillstånd. Guldbrev.se innehar ett polistillstånd som har följande id: AA-572-29616-2009.
Hos Guldbrev kan du du bli av med det guld du inte behöver och få en bra ersättning för priset på guld.
Exempelpriser på hur mycket Guldbrev.se ger dig i ersättning kan du läsa i listan nedan. Priserna kan komma att förändras beroende på hur marknaden ser ut så vi rekommenderar dig att alltid besöka deras hemsida för att få korrekta uppgifter i realtid om hur mycket de ger dig för priset på guld.

Ersättningar
14 karat guld - priset på guld 139 kr/g
18 karat guld - priset på guld 178 kr/g
20 karat guld - priset på guld 200 kr/g
24 karat guld - priset på guld 270 kr/g

Sälj ditt Guld via Guldbrev.se - Pengar inom 24 Tim

Läs även en artikel på E24.se om att sälja guld på nätet

Hur du sänker din försäkringspremie på bostadsrätten

Har du också en bostadsrätt som tusentals andra människor?
Har du lånat pengar från en bank för att finansiera köpet för din bostadsrätt så sitter du säkerligen idag på höga avgifter och du betalar troligtvis mestadels bara i ränta. En bostadsrättsförsäkring är en försäkring som är utökad för din bostadsrätt. Fortsätt att läsa nedan så får du information på hur du kan minimera utgifter.


För dig som innehar en försäkring för bostadsrätten
Att sänka kostnaderna är inte helt fel och fortfarande ha samma villkor om inte bättre, det är det som är meningen med vår blogg Ekonomi 2011. Du som redan har tecknat en bostadsrättsförsäkring kan behöva se över kostnaderna. Betalar du över 1000 kr/år så betalar du för mycket - betalar du mellan 800 och 1000 kr så betalar du fortfarande för mycket. För dig som vill sänka kostnaden så rekommenderar vi dig att besöka bostadsrättsförsäkring för mer information - Via dem kan du sänka din försäkringspremie och de rekommenderar endast försäkringsbolag som är etablerade på marknaden & goda av finansinspektionen och som har lägst priser.

Sänk dina försäkringskostnader idag www.bostadsrattsforsakring.se

Ni får gärna tipsa oss om ytterligare webbplatser som handlar om bostadsrättsförsäkring.

Läs även en artikel på E24 som handlar om  bolån kontra konsumtion.

Hyra ut lägenheten

Att hyra ut lägenheten kan vara lite obekvämt för många. Men sköts allt snyggt och din hyresgäst är seriös så kan det finnas pengar att hämta. Börja med att räkna ut för det kommande året hur många dagar, veckor eller månader du kommer att vara borta och inte ha någon vistelse i lägenheten. Genomsnitten är borta 2 veckor under ett helt år. Dessa två veckor eller mer kan innebära extra pengar i kassan.

Nästa gång du åker på en utomlandssemester så kan du hyra ut din lägenhet. Idag är det väldigt enkelt att få lägenheter uthyrda under en kortare eller längre period både till privatpersoner och företag.
Har du en fin lägenhet som eventuellt är nyrenoverad och är tillräckligt rymlig och möblerad med ett bra och centralt läge så kan du även höja priset på uthyrningspriset.

Exempel på hur du kan ta betalt
Börja med att sammanställa dina genomsnittliga utgifter för boendet per månad.
Du skall räkna elkostnader och hyreskostnaden och eventuellt om din lägenhet är möblerad.

Hyra: 5000 kr/mån
Elkostnader: 700 kr/mån
Full tillgång och möblering ingår: 50 kr/dag
Antal dagar att hyra ut: 14 dagar
Beräknad debitering: Cirka 48 % av total månadskostnad

Du kan hyra ut lägenheten för 3408 kr för en två veckors period. Om din lägenhet är väldigt central i staden och möblerna är av exklusiva modeller och dylikt så kan du ta mer betalt.

Att tänka på
 • Kontakta din hyresvärd (om du inte har en bostadsrätt) och meddela dem om du vill hyra ut lägenheten. Det är alltid bra att de är informerade om en korttidsuthyrning.
 • Kontakta ditt försäkringsbolag där du har din hemförsäkring och meddela dem om att du ska hyra ut lägenheten.
 • Skriv ett kontrakt med hyresgästen när du ska hyra ut lägenheten. Skicka även en kopia till försäkringsbolaget om de ber om det, likaså till hyresvärden. Ladda ned hyreskontrakt.
 • Be alltid hyresgästen att legitimera sig med ett giltigt ID kort, pass eller körkort.
Rekommenderade webbplatser för dig som vill hyra ut lägenheten

BoPunkten är en av Sveriges största sajter för den som vill hyra ut lägenheten. Det är helt kostnadsfritt att annonsera i deras register. Här når du ut till både privatpersoner och företag.


Billig mobiltelefoni - Så sänker du din mobilräkning


Vem kan ha missat alla heta erbjudanden som marknadsförs både i tv, radio, internet samt i kollektivtrafiken? Trenderna just nu är så kallade "smarta mobiltelefoner" som kommer från engelskans "Smart phones".
Det stämmer att man blir mer tillgänglig med en Iphone eller Android telefon.
Man får åtkomst mot internet oavsett var man befinner sig och man kan styra upp många av sina vardagsbekymmer enkelt via en pekskärm. Nog om detta.

För att få allt detta så måste man även betala. Det kostar att ligga på topp.
När man köper en mobiltelefon med ett abonnemang så betalar man oftast en så kallad förhöjd avgift för mobiltelefonen varje månad under bindningstiden. Därtill tillkommer även samtalskostnader, uppkopplingsavgifter, mms avgifter, sms avgifter med mycket mer.
I slut ändan blir inte detta en billig mobiltelefoni.
För dig som har bindningstid

Du som idag har en lång bindningstid kvar på ditt mobilabonnemang tänker eventuellt att det är kört för din del och att du måste vänta ut bindningstiden, detta stämmer indirekt.
Det finns en lösning även för dig som har bindningstid, som kan hjälpa dig att få billig mobiltelefoni.

Det du kan göra är att teckna ett parallell-abonnemang. Det innebär att du tecknar ett nytt abonnemang med låg månadsavgift och låga minutpriser. Du kommer att få ett nytt mobilnummer tilldelat samt betala den fasta månadsavgiften för ditt ursprungliga abonnemang men det kommer fortfarande att bli billigare för dig (så länge du inte är uppbunden på ett fast pris avtal, för där kan priserna skilja sig grovt samt vad som ingår i avtalet, kommentera längre ned på sidan om du behöver rådgivning).

Exempel
Ponera att du idag har ett abonnemang med bindningstid där du betalar enligt följande:
 • Månadsavgift 69kr/mån (du får ej förbruka beloppet).
 • 0.69/min till alla operatörer dygnet runt.
 • 0.69/sms till alla operatörer dygnet runt.
 • Uppkopplingsavgift 0,69/samtal
 • 200 samtalsminuter per månad
 • 50 samtal per månad
 • 50 sms per månad
Beräknad summa på ovanstående nämnda exempel: 276/mån
Notera att övriga utgifter kan tillkomma som mms, faktura avgift, utlandssamtal osv.


Lösning
Lösningen på detta är väldigt enkelt. Vi rekommenderar dig att teckna mobilabonnemanget Teckna billig mobiltelefoni via Tele2
Med alla avgifter som vi nämnda ovan samt inklusive din månadsavgift för det gamla abonnemanget som du måste betala tom bindningstiden löper ut så har vi räknat fram en summa till 175 kr. Du sparar allstå 1212 kr enligt ovannämnda räkneexempel på att inneha ett pararell abonnemang hos Tele.2 Ringer du mycket till Tele2 telefoner så rekommenderar vi dig att teckna Tele2 Kompis istället då du ringer gratis inom Tele2's nät. Svårare är det inte att få billig mobiltelefoni.


För dig som inte har någon bindningstid

För dig som inte har någon bindningstid eller en kortare bindningstid så finns det stora valmöjligheter för att sänka dina kostnader. Alla operatörer är tyvärr inte billiga trots att de flesta stora operatörerna idag samma täckningsgrad. Att Telia skulle ha den bästa täckningen i Sverige är en myt. Telia's gsm nät var ledande då 3G inte fanns tillgängligt. Nu använder sig alla mobiloperatörer i Sverige av 3G-nät.

Vi rekommenderar dig att välja några av följande operatörer för billigare telefoni (gäller även om du är kund hos någon av operatörerna då det oftast finns nya erbjudanden) Dessa operatörer är rekommenderade.


Tele2 är känt för sina "cheap" kampanjer som Sveriges prispressare av billig mobiltelefoni. Med Tele2 kan du ringa från 0,19/min till alla operatörer dygnet runt, detsamma gäller också för sms. Du kan även teckna abonnemanget med 0 månaders bindningstid. Billigare mobiltelefoni hos Tele2 - Teckna nu


Telenor erbjuder pott abonnemang från 0,09/min. Men även fastpris och rörliga abonnemang efter dina behov. Just nu ingår Iphone i pott abonnemangen.
Teckna billig mobiltelefoni med Telenor


Läs även guiden om billig hemtelefoni

Billig hemtelefoni

Att ringa i dagens samhälle är nästan ett måste för majoriteten av människorna, men till vilket pris? Det finns en uppsjö av operatörer och varje månad kommer det en ny mobiltelefon på marknaden.
Att Sverige är ett konsumtionsland kan vi inte blunda för, men det är heller inte enkelt att låta bli. I denna artikel ska vi nämna de absolut bästa tipsen för att du ska kunna spara så mycket pengar som möjligt, billig hemtelefoni vill alla ha.

Hemtelefon

Hemtelefonen är idag definitivt inte en billig hemtelefoni. Faktum är att allt fler väljer bort hemtelefonen eller väljer en annan alternativ lösning. Flertalet som innehar en hemtelefon idag använder den inte för utgående samtal utan oftast för få inkommande samtal och självfallet för att behålla telefonnumret kvar som man kanske har haft i ett par år eller under hela ens vuxna liv. Vi förstår också att man inte vill bli av med hemtelefonnumret, men det är väldigt dyrt att inneha en hemtelefon idag framför allt om man ska använda den till att ringa utgående samtal med.

Det finns två smarta lösningar som vi vill presentera. Numera kan du ha din hemtelefon kopplad till din mobiltelefon. Det innebär att din fasta hemtelefon försvinner från köksbordet och ersätts idag med en mobiltelefon eller bara en enkel vidarekoppling av ditt fasta telefonnummer till din mobiltelefon.
Med andra ord kan du svara på din hemtelefon när du är i tunnelbanan eller sitter i bilen på väg hem, på så sätt kommer du aldrig att missa ett samtal. Denna variant har fått äldre människor att vilja använda mobiltelefonen allt mer.

Känns fasta telefonen i mobilen obekvämt för dig och du vill köra på den traditionella vägen så finns det ett annat alternativ till dig. Nämligen att du använder din fasta telefon via din internetuppkoppling. I praktiken fungerar det som det gör idag med det fasta nätet bara det att allt går via ditt internet. Priset är oftast kostnadseffektivt dock finns det även nackdelar. Flertalet ip telefoni användare upplever det som små besvärligt eftersom att det kan hacka i linjen om flertalet i hushållet använder internet för att ladda hem film eller dylikt. Hur du än gör så är bägge alternativen mycket mer förmånligare när det gäller abonnemangskostnad och minutpriser.

Teckna Billig hemtelefoni via mobilen eller sänk din fasta månadskostnad och minutpris

Tele2 erbjuder billig hemtelefoni via det fasta nätet men också hemtelefon i mobilen. Vanlig fast telefoni avtal med 0-månader bindningstid från 119/mån och hemtelefon i mobilen för 69kr/mån. Tele2 är kända för sin goda service överlag samt samt de låga priserna på marknaden. Teckna idag hos Tele2